goldensunset.gr

goldensunset.gr

Αξιοθέατα

Explore

Απολαύστε τα αξιοθέατα και τους ήχους μιας νέας πόλης. Γνωρίστε τις γειτονιές και την Ιστορία μας.

Home / Explore
 • 5.0
 • 20 χλμ απόσταση

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών ή Καθεδρικός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών είναι χριστιανική βασιλική στη δυτική πλευρά του κέντρου της Πάτρας. Μαζί με τον διπλανό παλαιό ναό του Αγίου Ανδρέα, αποτελούν έναν χώρο προσκυνήματος για Χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον πρωτόκλητο απόστολο του Χριστού, Άγιο Ανδρέα. Θεωρείται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με άλλες απόψεις ωστόσο πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στην Ελλάδα, επόμενος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών στην Αθήνα.

 • 5.0
 • 22 χλμ απόσταση

Ιερός Ναός Παντοκράτορα

Πρόκειται για ένα μικρό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Μια εντυπωσιακή εκκλησία χτισμένη το 900 μ.Χ. Βρίσκεται στην Πάτρα και είναι πραγματικό κόσμημα, ο επιβλητικός ναός του Παντοκράτορα (ο παντοδύναμος) που θεωρείται ακριβές αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε αυτή την εκκλησία. Ο Ναός του Παντοκράτορα Της Πάτρας έχει χτιστεί, μάλιστα, πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού του Ολυμπίου Διός. Είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της Πάτρας βυζαντινού ρυθμού. Έχει, όπως και η Αγία Σοφία, όμορφους και εντυπωσιακούς τρούλους που είναι κατασκευασμένοι από μόλυβδο.

 • 4.5
 • 22 χλμ απόσταση

Το Κάστρο της Πάτρας

Το Κάστρο της Πάτρας είναι παλαιό φρούριο της πόλης και πλέον σημαντικό καλοδιατηρημένο μνημείο της και ένα εκ των τοποσήμων της. Χτίστηκε επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα από τον Ιουστινιανό και συγκεκριμένα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 551 με υλικά προ-χριστιανικών οικοδομημάτων για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων.

 • 5.0
 • 34 χλμ απόσταση

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004 και αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών στην Δυτική Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

 • 5.0
 • 77 χλμ απόσταση

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένα στα Αροάνια Όρη (Χελμό) σε υψόμετρο 735 μέτρων. Ο Oδοντωτός Διακοπτού - Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης. Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.

 • 5.0
 • 88 χλμ απόσταση

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Η Μονή βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων κοντά στο δρόμο που ενώνει την Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα, και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, καθώς και σε κοντινή απόσταση και ψηλότερα του χωριού Κάτω Ζαχλωρού. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κυρίως ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. ενώ στο νάρθηκα οι τοιχογραφίες ανάγονται στις αρχές του 19ου αιώνα.

 • 5.0
 • 108 χλμ απόσταση

Αρχαία Ολυμπία

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, που ενώνονται σε αυτή την περιοχή. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η απαρχή της λατρείας και των μυθικών αναμετρήσεων που έλαβαν χώρα στην Ολυμπία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι τοπικοί μύθοι σχετικά με τον ισχυρό βασιλιά της περιοχής, τον ξακουστό Πέλοπα, και τον ποτάμιο θεό Αλφειό, φανερώνουν τους ισχυρούς δεσμούς του ιερού τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση.

 • 5.0
 • 150 χλμ απόσταση

Δελφοί

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Αποτέλεσε επίσης κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας. Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄. Τους επόμενους αιώνες η πόλη παρήκμασε και εγκαταλείφθηκε οριστικά την περίοδο των σλαβικών επιδρομών.

 • 5.0
 • 210 χλμ απόσταση

Αρχαία Επίδαυρος

Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Η πόλη βρισκόταν,όπου σήμερα τα Πίδαυρα ή Παλαιά Επίδαυρος (Αρχαία Επίδαυρος)13 χιλιόμετρα από το Ασκληπιείο της.Το ιερό της συναντάμε στην περιοχή της σημερινής πόλης του Λυγουριού (Δήμος Ασκληπιείου, Δήμου Επιδαύρου) στην Πελοπόννησο στον νομό Αργολίδας, περίπου 30 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου , 20 χλμ. από την Νέα Επίδαυρο και περίπου 13 χλμ. από την Παλαιά Επίδαυρο. Από το 1988 ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

 • 5.0
 • 237 χλμ απόσταση

Ακρόπολη Αθηνών

Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της Ακρόπολης, αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασικής τέχνης και επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα. Η Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μαγαλύτερης ακμής της, το ''χρυσό αιώνα'' του Περικλή.

Δείτε επίσης

Εδώ, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τη διαμονή σας τέλεια. Προσφέρουμε επίσης μια ποικιλία δραστηριοτήτων και υπηρεσιών για να κάνουμε τις διακοπές σας αξέχαστες.

Εστιατόριο "Πανόραμα" Αλισσός

Στη βεράντα του εστιατορίου Πανόραμα με θέα στη θάλασσα και κάτω από τη σκιά μιας αγριελιάς 1000 ετών, μπορείτε να απολαύσετε τις αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ και το διάσημο παραδοσιακό λικέρ της Πάτρας - Τεντούρα. Το μενού είναι γεμάτο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Για τα βραδινά σας γεύματα έχουν πολλές επιλογές, σπιτικά πιάτα, όπως το Στιφάδο, το Γιουβέτσι, το Ψητό Αρνί και όπως λένε οι πελάτες τους, τον " καλύτερο Μουσακά".

Παραλία Καλόγριας

Η παραλία της Καλογριάς με την ατελείωτη χρυσή αμμουδιά και τα υπέροχα νερά είναι γνωστή και αγαπητή στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι επίσης μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε, αν ο δρόμος σας φέρει σε αυτή την πλευρά της Πελοποννήσου. Όπως προαναφέρθηκε ήδη, η αμμουδιά είναι τεράστια. Με μήκος 9 χιλιομέτρων, η ακτή προσφέρει σε άλλα σημεία τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, ενώ σε άλλα αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απομονωθούν.

Φάρος της Πάτρας

Ο Φάρος της Πάτρας είναι κτίσμα στην λιμενική ζώνη του Δήμου Πατρέων και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Βρίσκεται παράκτια στην περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην ιχθυόσκαλα της περιοχής. Ο πρώτος φάρος ήταν ξύλινος και είχε κτιστεί το 1858 σε άλλη κοντινή τοποθεσία, στον μώλο του Αγίου Νικολάου, καταστράφηκε όμως κατά την διάρκεια θύελλας το 1865.Αντικαταστάθηκε με νέο πέτρινο φάρο το 1878, ο οποίος είχε διάμετρο 4-5 τ.μ. και ύψος 17 μέτρων.

Τεντούρα

Η τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας, το οποίο έχει ιδιαίτερα γλυκιά και ευχάριστη γεύση (αλλά και αρκετά σημαντική περιεκτικότητα αλκοόλ) και παρασκευάζεται με αρωματισμό ή εκχύλιση διαφόρων τύπων αποσταγμάτων, όπως ρούμι ή μπράντι ή και αλκοόλη ποτοποιίας με συνοδεία διαφόρων βοτάνων και μπαχαρικών, με κύρια συστατικά την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή σήμερα όλες οι ποτοποιίες παρασκευάζουν τεντούρα και η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή γεύση.